maanantai 27. kesäkuuta 2016

Juhannuksen menot ja sivubisneksen kehittelyä

Tervehdys kaikille lukijoille,

toivottavasti olette pitäytyneet osakkeissanne Brexitistä huolimatta. Omassa juhannuksen aikaisessa taloudessa oli jonkin verran ekstramenoja, mutta vain polttoaineita, ruokaa ja juomaa.

Noin 140 € oli juomien, ruokien ja polttoaineiden kulutus noilta päiviltä. Noloimmaksi tämän tekee se, että viinipullosta jäi 1/3 (jota tuskin saan kitattua) ja siitä huolimatta ystävän tarjoamien tequilashottien ansiosta olin sunnuntaina huonovointinen ja väsynyt.

Ainakin sain vähän alennusta paluumatkan eväistä pullonpalautuksilla (n. 5€).

Tämä tilikausi ei vaikuta jäävän plussalle, mutta ilokseni lounasravintolani antoi tänään "passin" jolla saan tiputettua työpaikkalounaan hintaa entisestään 6,30 € ->  5,7 €! En välttämättä ihan joka päivä tuolla käy, mutta hinta alkaa tuossa olla kohdillaan.

Pohdiskelin tänään töissä, että mitä jos alkaisin valmistaa kotona leivonnaisia ja kakkuja myyntiin. Kyse olisi siis terveellisimmistä versioista, eli raakaleivonnaisista. Nykyisessä kaupungissani ei tietääkseni myydä näitä vielä missään, joten markkinaa olisi. Yhtä vastaavaa menestystarinaa olen seurannut vierestä kiinnostuksella. Ainut ongelma on, että reseptit pitäisi  laatia ja harjoitella, ja lisäksi tarvitsisin alkupanostuksena laadukkaan keittiölaitteen (n. 500€?). En ole nyt yhtään varma kauanko innostukseni kestäisi, ja osaisinko näitä laadukkaasti valmistaa. Tein tänään yhden reseptikirjan mukaisen kakun ja  ostin raaka-aineita 60€:lla. Eli kun jo pelkkä harjoittelu maksaa jonkin verran, pitäisi kehitellä omassa päässä hyviä reseptejä valmiiksi. Nykyisellä laitteistollani tekeminen kestää kauan ja on hankalaa, eikä ulkonäkö ole kovin hyvä. Näitä kakkuja olisi kuitenkin mahdollista valmistaa useita kerralla ihan kotioloissa, jolloin vaikkapa yksi myyntipäivä kuukaudessa ei olisi mahdoton ajatus.

Nordnetin raportti tiesi kertoa, että rahastoni ovat plussalla kaikesta huolimatta :)

- Helposti ja nopeasti innostuva Ekonomimmi







6 kommenttia:

 1. Oiskos kellää tutulla lainata tai vuokrata sitä kodinkonetta tai osta käytettynä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tunne kyllä ketään jolla se olisi.. tällä hetkellä ei ainakaan tori.fi:ssä ole myynnissä myöskään. Mutta pitääpä seurailla markkinoita.

   Poista
 2. Ihan hyvä idis, myisitkö tuotteita sitten facebookin kautta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo esimerkiksi sen kautta, tai sitten noissa "lähiruoka" tapahtumissa (jotka nekin pohjautuu fb:ssä ennalta sovittuihin myynteihin). Mutta tuotekehitystä tosiaan vaatii huomattavasti :)

   Poista
 3. Sivuyrittäjyys tai yrittäjyys kannattaa aina. Se on hyvää aivojumppaa ja mahdollistaa helpommin isot onnistumiset. Suosittelen.

  VastaaPoista
 4. Aika iso alkupanos, mutta jos markkinaa on niin voisi olla hyvä mahdollisuus. Hyvät keittiövälineet auttavat paljon, itse teen raakaleivosten tyyppisiä leivoksia, mutta niitä on tuskaa tehdä huonoilla kodinkoneilla.

  VastaaPoista