tiistai 21. kesäkuuta 2016

ResQ

Oletteko kuulleet tästä mullistavasta applikaatiosta ResQ?

Sen avulla ravintolat voivat myydä ulos ylijäänyttä ruokaa esimerkiksi lounaskattauksen jäljiltä edullisempaan hintaan, juuri sen verran annoksia kuin on yli jäänyt. Tarjoukset tulevat paikkakuntalaisten (lähellä olevien) kännyköihin ilmoituksena, ja applikaatiosta voi näppärästi parilla klikkauksella varata kotimatkan varrelta ravintolasta päivällisen mukaansa. Maksu tapahtuu myös applikaation avulla samalla klikkauksella.

Kokeilin palvelua epäonnistuneesti eilen (se ei ottanut jostain syystä (huono nettiyhteys?) maksutietojani talteen), mutta illalla sain ne tallennettua ja tänään hain ensimmäisen annokseni palvelun kautta.

Sikahyvää ruokaa jättimäinen määrä edessäni 4€ hinnalla. Juuri ja juuri voisin tehdä samanlaisen ruoan tuolla hinnalla itse, mutta käytännössä en ihan samaan pystyisi. Koska työskentelen aivan kaupungin ytimessä, tarjoutuu minulle töistä lähtiessäni matkapuhelimeeni useita vaihtoehtoja, joista voin valita itselleni sopivimman (kasvisvaihtoehdon). Tänään polkaisin kotimatkalla n. 30 metriä normireitistä ja meni alle 5 min kun hain sapuskat mukaani.

Epäileväisenä ihmisenä minussakin herää heti pelkoja: mitä jos ihmiset alkavat käyttää palvelua hyväkseen ja ostaa vain ResQ:n avulla.. Mutta niin ei tule käymään, sillä siinä tapauksessa ravintoloiden lounasmyynnit vähenevät ja ylijäämäruoka samaten. Lisäksi esimerkiksi itse olen "nykyaikainen kaupunkilainen" joka syö lounaan ulkona ja tällä hetkellä arkipäivät yksin asuvana en välttämättä jaksa kokata itselleni. Jos taas ulosmyyntiä aletaan tekemään enemmän näillä edullisemmilla hinnoilla, sehän on vain kaikkien etu?

True säästäjä tietenkin kokkaa kaikki itse ja hankkii raaka-aineet tarjouksesta ;).. Itse syön tämän päivän ResQ annoksesta kaksi kertaa, eli annoshinnaksi tulee 2 euroa. Teeppä itse perässä! Ainoana ongelmana koen ruoan kuljetusastian epäekologisuuden: sain ruoan kertakäyttörasiassa ja pahvipussissa.

Sitten vähän kuulumisia:
Viikonloppu vietetty ystävän häissä. Oli ihanaa ja oikeastaan jotenkin surullista, kun ne ovat nyt ohi. En ostanut juhliin uusia asusteita, mutta kampaaja maksoi 65€ ja meikit n. 30€ (tein meikin itse), polttoaineisiin ja uuteen auton akkuun meni n. 120€ omalta osaltani. Rankkaa autoilua riitti, mutta mahtava keikka kaiken kaikkiaan ja olin tyytyväinen ulkoasuuni. Häälahjaksi annoimme kahdestaan 100€, mikä kai on nykyään tavallinen summa, jolla korvataan "omat safkat ja juomat".

Autossa taas prakasi jotain, jota ei edes saatu vielä korjattua. Arvatkaa kuinka kovasti tekisi mieli vain ostaa uudempi auto... mutta järkevää se ei nyt olisi ja tuntuu, ettei siihen mitenkään olisi varaakaan. Ehkä sinnittelemme vanhalla vielä ja pidemmät reissut kuljemme julkisilla.

Olin pysytellyt useita kuukausia poissa S-pankista ja Nordnetistä. Huomasin eilen, että S-pankissa oli maksettu 20€ tuottoa, jee :). Ja Nordnetissä tarkistelin ETF-salkkuani, jonka huomasin olevan hyvin keskeneräinen. Minun pitäisi syytää sinne enemmän rahaa saadakseni tiettyjä ETF:iä ja niihinkin pitäisi tutustua vielä tarkemmin. Siinäpä siis pientä projektia luvassa.

Pidätelkäähän kanssabloggaajat autohimojani vielä ja kokeilkaa tuota ResQ:tä!

4 kommenttia:

 1. Mahtava toi ruokahävikki sovellus, tosin asun niin pöndellä että täällä siitä oo varmaa mitää iloa mutta reissussa ehkäpä^^. meillä kaliita autohimoja rahattomuuden lisäksi sitoo se että uudemmissa on tietokone. jo se että korjaaja sälli iskee auton tietokoneeseen ja selvittää mikä sielä on syö 50e rahaa. ajamme siis autolla missä ole mitään ylimääräistä, mutta se toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Uusissakin autoissa tulee vikoja ja niiden korjaaminen tai vuosihuollot maksavat helposti enemmän kuin tällainen "vaihda joku osa kerran kuussa" korjailu.. Pitempää matkaa ei tällä kyllä oikein pysty enää ajamaan (tarkoitan pitkällä matkalla yli 300-400km) koska oma selkäni ei kestä penkkiä/ajoasentoa ja talvea ajatellen turvavarusteet puuttuvat täysin. Kesällä myös ilmastoinnin puuttuminen on todella raskasta jos ajetaan tosi pitkää matkaa.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Tosi hyvä idea tuo ResQ.

  Onko sulle muuten Mr Money Mustache -nettisivu tuttu? Tuli vaan mieleen tuosta autojutusta, että sieltä vois löytyä taustatukea.. ;) Kohta et enää halua muuta kuin pyöräillä joka paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistutuksesta, voi olla, että olenkin autoaiheesta joskus lukaissut, mutta pitääpä tehdä se uudelleen.

   Poista