tiistai 12. heinäkuuta 2016

Ennätyspieni palkka heinäkuussa

Useimmille vakiduunareille kesäaika on palkan suhteen kultaista, kun kesälomarahat maksetaan. Itse tuoreessa työsuhteessa pidän päin vastoin palkatonta lomaa viikon, mistä syystä saan huomisessa palkassa "ennätysvähän" rahaa. 1590€ ei todellakaan ole monelle palkansaajalle pieni, vaan normaali netto- tai jopa bruttopalkka. Itse olen nyt jo pari vuotta tienannut enemmän, joten tuntuu yllättävän pieneltä summalta.

Enkä aio pelkästään pärjätä tuolla, vaan aion myös saada siitä jotain säästöön. Tällä hetkellä tiedossani ei ole isompia laskuja, mutta todennäköisesti jotain yllättävää ehtii kuukauden aikana ilmaantua.. Lomareissu on tiedossa, mutta se on sen verran lyhytkestoinen ja majoitus edullisesta/ilmaisesta päästä, että siellä pitäisi pärjätä about 200€:lla bensoineen ja ruokineen.

Budjettisuunnitelmaa:
Asuminen 300€
Opintolainan lyhennys 117€
ASP 50€
Nordnet 50€
Työlounaat n. 150€
Lomareissu 200€
Lemmikit 60€
Ruokakauppa 170€
Polttoaineet 60€
Elokuun puhelinlasku 23€
Häälahja 40€ (lisää häitä, matkaliput ostettu, vanha asu saa kelvata)
Autolaskut tms. epäsäännölliset laskut 100€
=Yht. 1320€
Jää taas säästöön vain 270€, vaikka yllämainitussa listassa ei ole mitään hankintoja esim. vaatteita tai kosmetiikkaa (alusvaatteita tarvitsisin ja kosmetiikka shampoota myöten on juuri loppu) ja joudun siirtämään harrastuksen ohjatusti aloittamista edelleen.

Säästöprosentti olisi yllä olevan mukaan 23% kun hyvä lukema olisi mielestäni 30%. Se tarkoittaisi vajaan 480€ säästöjä..

p.s. keräsin taas iltakävelyllä lisää pulloja ja nettikirpparille meni uusi tuote myyntiin.. vielä kun löytäisi hyviä marjapaikkoja täältä uudesta kaupungista niin saisi pakastimen täyteen!!3 kommenttia:

 1. Marjapaikkojen löytäminen uudella paikkakunnalla on aina yhtä seikkailua, itsellä kesti täällä etelä-karjalassa kolme vuotta ennen kuin löysin ensimmäisen hyvän paikan, nyt kuuden vuoden jälkeen on jo neljä paikkaa jotka tulee kierrettyä aina läpi heinä-elokuun taitteessa. Kotikonnuilla mummon luona paljon helpompi käydä keräämässä kun tietää ns. varmat apajat keskellä korpea jonne ei varmasti kukaan muu eksy :)

  VastaaPoista
 2. "Jää taas säästöön vain 270€" Vähän erikoisella säästön määritelmällä, kun budjettiin kuuluu kuitenkin esim. ASP tilille siirtämistä. Parempi olisi puhua esim. ylijäämästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä hassusti kirjoitettu, sillä itseni tuntien en todellakaan saa tuota säästöön :) Säästöprosenttiin laskin mukaan ASPin ja Nordnetin. Mutta ihan totta, pitääpä miettiä kirjoittamisia tarkemmin.

   Poista