maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kesäkuun tilinpäätös ja heinäkuun budjetointi

On aika yrittää ottaa selvää, mitä kesäkuussa tapahtui ja miten voisin elää paremmin heinäkuun tulevan palkkakauden.

Kesäkuu oli, kuten ennakkoon aavistin, todella kallis. Osasyy sille oli toki yli 400 euron koulutuslasku, mutta ajalle osui myös reissu ystävän häihin, juhannus ja makselin ennakkoon jotain vasta elokuulla realisoituvia menoja (junaliput, ovat ennakkoon edukkaita!). En millään pysy kartalla kaikissa ostotapahtumissani, eikä niitä jaksa erkkikään seurata edes  mobiilipankista... ehkä seuraava palkkakausi on jotenkin helpompi. Muistan käyneeni esim. lemmikkieläinliikkeessä ostamassa ruokaa mutta sitä ei excelistäni löytynyt. Asumiseen on laskettu mukaan 100€ maksanut astianpesukone (ostin käytettynä). Jotain pullonpalautuksia olen vähentänyt suoraan kauppaostoshinnasta joten ihan realistinen tämä ei ole.

TULOT

0,55  tölkit ja pullot
24  kirppis
1994  palkka
40  päiväraha
20  s osuuskorko
300  puolison takaisinmaksuja (vuokra ym.)
YHT. 2378,55MENOT
Asuminen 660
Ruokakauppa 177
Työpaikkalounaat 107,1
Ulkonäkö 130
Puhelinlasku 23,73
ResQ 4
Alkoholi 43
Polttoaineet 150
Käteinen 40
Ravintolat 33,4
Koulutus 434
Junaliput 58
Harrastus 62
Sisustus 21
ASP 50
Nordnet 50
Opintolaina 120
YHT. 
2097,19


Heinäkuun aikana on mennyt maksuun jo mm. reilun 150€ henkivakuutus. Palkasta vähennetään muutama palkaton lomapäivä. Heinäkuussa tehdään myös lomareissu, joka ei tule sekään olemaan ilmainen. Toivottavasti mitään hankintoja ei kuitenkaan tarvitse tehdä. Tässä vaiheessa kuuta, tyypilliseen tapaan, rahat alkavat olla loppu. Kokkailin ekstrana makaronilaatikkoa kaapin jämistä ja pakastin kolme annosta. Jääkaappi on muutenkin täynnä, joten minimiostoilla pitäisi selvitä perjantaihin asti, jolloin taas reissua luvassa. 

Säästötilillä on nyt n. 5000€ ja houkuttelisi heivata sieltä osa Aspiin tai opintolainan maksuun. Auton vaihtaminen ei ole edennyt ja itse alan kallistua ilman autoa elämiseen tai sinnittelyyn vielä vanhalla autolla. Ruokaostosten kanssa pitäisi olla vähän tarkempi ja reissun päällä aina jotain halpaa evästä mukana. Mutta syön kyllä verrattain paljon.. enkä ole kyllä lainkaan lihava :)

14 kommenttia:

 1. Jos vähääkään tuntuu, että voisit elää ilman autoa, niin kokeile ehdottomasti! Jos kuitenkin vaihdat autoa, tee itsesi kanssa "sopimus", että laitat jokaisen siihen menevän euron exceliin. Pidä myös samalla kirjaa ajetuista kilometreistä.

  Voin omasta kokemuksesta sanoa, että yllä oleva on silmiä avaava kokemus. Jopa taksilla matkustaminen alkaa tuntua halvalta, onnibussista puhumattakaan. Ei ole ihme, että lainaneuvottelussa pankissa kysytään kulupuolen kohdalla lapsista, asumisesta ja autosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehen kanssa pitää saada kyllä tuo autoasia sovittua. Aika moni kertoo tuosta, että taksi satunnaisesti on halvempi.. mutta haluaisin nähdä siitä jotain laskelmia, joten vinkkaapa jos sinulta vaikka löytyy :)

   Poista
 2. Paljonku sulla oli sitä opintolainaa jäljellä? Mitäs jos panttaisit tuota säästötilin saldoa niin kauan kunnes opintolainaa on jäljellä esimerkiksi tonni ja sitten rysäyttäisit sen kerralla nollaan? Jos laina tippuu vaikkapa kolmesta tonnista kahteen niin hyvän olon määrä ei välttämättä ole yhtä suuri koska lainaa jää edelleen maksettavaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vielä yli 12 tonttua, eli vaikka kymppitonniin jos sen vetäisi tässä kohtaa.. :)

   Poista
 3. Mitä jos ottaisit kuitit talteen niin pysyisit paremmin selvillä menoistasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen yrittänyt sitä, mutta sitten en muistanut pyytää niitä/sanoin automaationa etten tarvitse/hävitin niitä. Eli luonteenlaatu ei oikein toimi näiden kanssa (joku liika laiskuus tai spontaanius kai..). Nyt olen kuitenkin oppinut parissa kuukaudessa jo aika hyvin pitämään kirjaa, eli koko ajan edistytään.

   Poista
 4. Mun mielestä sulla on varsin maltilliset ruokakulut. Meidän on vaikea päästä 600 euroon kuussa, 2 aikuisella ja parivuotiaalla,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm vai olisiko niin että teillä on isot kulut? =) Itse syömme kaksisteen n. 300€ kuussa.

   Poista
  2. Kyllä se on niin, että suunnittelemalla ja syömällä edullisia tarvikkeita voi säästää. Mutta jos ostaa terveyshifistelytuotteita niin kalliiksi tulee. Tai esim. irtojugurtit versus edullisin tölkkijugurtti. ITse en edes ikinä osta lihaa, joten siihen nähden aika paljon menee. Miehen kanssa ruokaillessa joskus ostan kalaa.

   Poista
 5. Kesän kuukaudet ovat meilläkin yleensä kalliimpia juuri reissailun ja ruokailuiden kannalta, mutta toisaalta kesällä on kiva nauttia menemisestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vertaan omaa blogia ja kulutusta vaikka Osinkokuninkaan tai P.Ohatan menoihin, niin tuntuu, että minulla niitä menoja riittää :(

   Poista
  2. Hehhe, P.Ohatta onkin sniiduilijoiden kuningas. En pääse itsekään yleensä samoihin lukuihin =)

   Poista
 6. Itse maksan periaatteessa kaiken pankkikortilla ja seuraavan kuun alussa vien tilitapahtumat verkkopankista Exceliin (verkkopankista tekstitiedosto ulos ja sitä kautta Exceliin). Todella helppo tapa pitää kirjaa tuloista ja menoista. En koe tarpeelliseksi kerätä kuitteja ja seurata kulutustani yksittäisten tuotteiden tasolla, mutta ymmärrän kyllä tarpeen tarkempaan seuraamiseen, mikäli on taipumusta spontaaniuteen ja heräteostoksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä nettipankki sulla on ? Muistelen kokeilleeni joskus testata tuota, mihinköhän tyssäsi..

   Poista