maanantai 20. maaliskuuta 2017

Kirja-arvostelu: Sijoittajan käsikirja

Sijoitusalan asiantuntijoista puhuttaessa aika usein Karo Hämäläisen nimi nousee esiin. Pikaisen googlauksen perusteella kaveri on hyvinkin mielenkiintoinen ja tuottelias: hän kirjoittaa sekä romaaneja, lastenkirjoja ja kaikentyyppistä tietokirjallisuutta. Julkaisutahti on huima Wikipedian mukaan. 

Nimen tuttuus sai minut valikoimaan kirjaston hyllystä tämän jo aavistuksen vanhentuneen, vuonna 2005 painetun teoksen "Sijoittajan käsikirja"(Talentum, Karo Hämäläinen ja Suomen Arvopaperilehti Oy).

Talousbloggaajan arkea :)

Kirja on tiivis ja selkokielinen opas, käytännöllisillä vinkeillä ja humoristisen kansantajuisella otteella toisinaan sävytetty. Sen verran täytyy sanoa ajan ajaneen tästä ohitse, että some-aika, finanssikriisi ja kotimaassa käyty kauppa ovat muuttaneet hommaa rajusti. Voisi myös sanoa, että globalisaatio ja netin kehitys ovat muuttaneet sijoittamisen luonnetta. Kirja ei kuitenkaan ole pahasti vanhentunut, eli voisin sitä suositella jollekin insinöörityyppisemmälle kaverille, joka haluaa päästä alkuun sijoittamisessa. Itseäni spontaanina tunneihmisenä kirja hieman välillä tylsistytti ja täytyy myöntää, että ohittelin välillä osioita.

Näissä kirjoissa on kuitenkin se hyvä puoli, että näiden asiapitoisuudesta voi olla varma vs. keskustelupalstakommentit. Kirjan luettuani Karo Hämäläisen nimi jäi mieleen ja voin taas jatkaa vähän viisaampana kotimaisen talous- ja sijoituskeskustelun seurantaa.

Löytyykö teiltä suosikkikirjaa tai oletteko lukeneet tämän Sijoittajan käsikirjan?10 kommenttia:

 1. Itse luen lähinnä blogeja, niitä lukee niin nopeasti =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuuko, että saat niistä riittävän luotettavaa tietoa?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niinkö? Tietäisitkö linkkiä? Googlailen kyllä paremmalla ajalla..

   Poista
 3. Taloustaito-lehdessä.
  https://www.taloustaito.fi/Sijoitukset/Karon-porssiviikko/

  VastaaPoista
 4. Sain sisareltani lainaan teoksen Sijoita kuin Guru jossa kynäniekkoina toimivat Karo Hämäläinen ja Jukka Oksaharju. Teksti on raskasta, mutta onneksi ymmärrettävää! Vielä niin keltanokka näissä, että melkein jokainen vastaantuleva sijoituskirja on uusi tuttavuus, niin myös tämä sijoittajan käsikirja. Pistetään kirjastolistaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cool, tuo pitäisi itsekin lukea. Kiva, jos tästä kirjavinkistä oli jotain hyötyä.

   Poista
 5. Karo Hämäläinen ei ole missään vaiheessa tehnyt sijoitusalan töitä ja Oksanharju on vielä aika juniori noissa hommissa. Lukisin pienellä varauksella näitä kirjoja. Suosittelen kääntymään englannin kieliseen kirjallisuuteen ja aina vain sellaisten kirjoituksiin, jotka ovat olleet myös töissä finanssialalla. Jos Suomesta on pakko joku mainita, suosittelen katsomaan Vesa Puttosen tuotoksia. Muiden osalta kriittisyyttä kirjoituksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puttonen onkin tuttu medialausunnoistaan. Olisiko sulla jotain suosikkikirjaa englanniksi, jota haluaisit suositella? Pitää muuten tutustua blogiisi myös.

   Poista