Olen miettinyt, miten kannattaisi profiloitua talousbloggaajana? Aihe on valtavan laaja, ja kaikki tietävät siitä jotain ja jokaisella on omat tapansa ja niksinsä. Olen kirjoittanut tähän mennessä enemmän päiväkirjamaisesti, mutta haluaisin valjastaa osaamispotentiaalini paremmin ja laadukkaampaan käyttöön. Lukijakuntani on aika vakiintunut tällä hetkellä, vaikkakin hienoisessa nousussa ollut koko ajan. Olisi hienoa päästä jossain vaiheessa blogin kanssa nextille levelille.
Monilla bloggaajilla on kirkkaammat tai selkeämmät profiilit. En lähde tässä listaamaan, koska Omavaraisuushaaste teki erittäin kattavan listauksen ihan vastikään.
Olen miettinyt mm:
- Huonossa taloustilanteessa olevat henkilöt. Miten päästä vipeistä eroon ja saada arjen taloudenhallintaa? Havainto: Ei tarpeeksi profiiliin osuvia lukijoita ainakaan kommentoimassa.
- Naiset, jotka shoppailevat ja sisustavat. Itse en ehkä shoppaile tarpeeksi, jotta voisin luokitella itseni asiantuntijaksi ;)
- Real-life-experiment esim. osakesijoittamisen aloittamisesta, kulutuksen vähentämisestä tms.
- Tutkia osakemarkkinoilla työhyvinvoinnin ja tuottavuuden yhteyttä
- Alkaa kirjoittaa myös osakkeista, ja tehdä omia analyysejä, kuten moni muukin bloggaaja
- Urakehitys
- Tasa-arvo
- Talouspolitiikka
- Miten raha-asiat vaikuttavat ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin...
Mistä te haluaisitte lukea? Mitkä aiheet teitä kiinnostavat blogissani?
Musta on mielenkiintoisinta lukea omalla tyylillä omasta elämästä ja omista ajatuksista kirjoitettuja juttuja. Kaikki sellainen opastava oppikirjamainen jaarittelu ei anna mitään mitä ei voisi jostain perusteoksista lukea.
VastaaPoistaOlet kyllä oikeassa ja kiitos kun jaoit mielipiteesi :)
PoistaOmalla kohdallani kirjoitusteni aiheisiin vaikuttavat mm. ajankohtaiset tapahtumat ja muiden bloggaajien kirjoitukset. Blogi voi toimia tietynlaisena oppimispäiväkirjana sillä saralla, mistä itse on kiinnostunut :)
VastaaPoistaAivan, aivan. Näin olen itsekin kokenut, että oman elämän ja oppimisen rinnalla tämäkin etenee.
PoistaVarmaan kiinnostavinta voisi olla, joku real-life experiment, jossa valiitset itsellesi tavoitteen ja kirjoitat matkastasi sinne. Esimerkkinä voisi olla 50 % nettotuloista säästöön ja sijoituksiin. Sijoitusstrategia suurella tasolla. Mikä lopputavoitteesi on? Onko se esim. taloudellinen riippumattomuus eli se, että voisi vaikka jäädä eläkkeelle 15-vuoden päästä, jos huvittaa.
VastaaPoistaOlen niin surkea tavoitteellisissa jutuissa, eikä mua kiinnosta kovinkaan pitkäaikaiset tavoitteet. Elleivät ne sitten ole alitajunnassa luonnollisesti oikeita pitkän tähtäimen tavoitteita. Mutta ehkä tässä on mulle nimenomaan oppimisen paikka.
PoistaKyseessä on sinun blogisi ja sinun elämäsi. Sinun pitää kirjoittaa sinua kiinnostavasta asiasta, mielellään intohimosta. Sitä mitä haluat tehdä. Muuten kirjoitusintosi enenpitkää hiipuu ja blogi loppuu. Jokaisella kirjailijalla on oma tyyli ja aihe. Otan tähän nyt Arto Paasilinnan (ei nykyään enää kirjoita, mutta oli tuottelias kirjailija. Ei hän mieti mistä nuoriso tykkää vaamn kirjoittaa sellaista omalla tyylillään.
VastaaPoistaNäinpä näin. Kun kirjoittaa siitä mikä itse kiinnostaa niin ei halua lopettaa kirjoittamista, vaan nauttii siitä!
PoistaSamaa mieltä! Kannattaa kirjoittaa niistä teemoista joista on aidosti kiinnostunut.
PoistaSamoilla linjoilla muiden kanssa, omista kiinnostuksen kohteista ja kokemuksista. Ekonomina sinulla on varmasti paljon sanottavaa. Velka-, shoppailu- ja urakehitysasioistakin tietty on kiinnostavaa lukea, mutta suosittelen välttämään yksisilmäistä mutukirjoittelua kikkakolmosineen :D tosin uskon että korkeakoulutettuna osaat hyödyntää tieteellistä lähestymistapaa ja kirjoittaa ilmiöiden monimuotoisuuden huomioon ottaen :)
VastaaPoistaOlen pyöritellyt itse samoja asioita. Osaltaan olen muiden kanssa samaa mieltä, että paras teksti syntyy silloin kun kirjoittaa aidosti niistä asioista, mitkä itseään kiinnostaa.
VastaaPoistaToisaalta uskon myös, että lukijakuntaa kannattaa ajatella. Kukaan ei jaksa lukea tekstejä, jos niitä kirjoittaa selkeästi vain itselleen. Olen itse tällä hetkellä vielä yksi hajuton ja mauton talousbloggari muiden joukossa, mutta haluaisin kyllä erota joukosta jotenkin. En vain ole vielä keksinyt itse miten. Tätä vaikeuttaa vielä se, että koska olen niin nuori, kaikki on auki ja tavoitteetkin täysin auki. Jos olisin 35v ja olisi työ sekä perhe, pystyisin suunittelemaan todennäköisesti asioita tarkemmin. Nyt menen vielä aika carpe diem tyyliin, jolloin suunnitelmaallisuus jää kakkoseksi ja blogille ei siksi saa omaa missiotaan.
Mun mielestä sun kannattaa jatkaa osittain samalla linjalla mutta mua kiinnostaa eniten asiantuntijakommenttien ohella sun oman elämän valinnat ja eteneminen uralla, hauskanpidon yhdistäminen taloudelliseen elämään jne.
PoistaItse kaipaisin talousblogeissa enemmän uraan liittyviä kirjoituksia. Näen uran oleellisena osana henkilökohtaista taloutta, vaikka säästetty euro olisikin enemmän kuin tienattu. Jos minulla olisi enemmän aikaa kirjoittaa, panostaisin mielipidekirjoituksiin. Ne vaan vaativat vähän enemmän taustatutkimusta.
VastaaPoista