lauantai 30. syyskuuta 2017

Bisnesmimmin viikko

Kopioin Osinkokuninkaan idean omasta viikosta kertomisesta. Päiviä on vähän sekoiteltu kahdelta viikolta, ettei ole ihan tunnistettavissa. Pari edellistä viikkoa ovat sisältäneet tavanomaista enemmän matkustelua ja velvoitteita, mikä on johtanut myös riitelyyn miehen kanssa koirien hoidosta, kotitöistä ym. Raskaat päivät saattavat purkautua kiukutteluna kotona, joten ehkä tämä teksti on itsellekin vähän herättävä.

Huomatkaa, että koirat eivät ole menoistani huolimatta juurikaan yhtään ylimääräistä yksin: mies opiskelee ja saattaa käydä kotona päiväsaikaan ja on menojensa mukaan myös iltaisin kotona. Haluaisin kuitenkin ehdottomasti elämääni enemmän luonnossa oleilua ja vapaa-aikaa koirieni kanssa.

Uusi hektisempi arkirytmi on seurausta työnkuvan muutoksesta. Aiemmassa työssä en koskaan tehnyt ylitöitä. Kyllä tämäkin tästä alun jälkeen tasaantuu ja pääasia on, että olen innoissani uudesta työstä.

Kuva: Time, Pixabay.com


Maanantaina herätys 6:45, ja arkiaamun rutiinit: koirien lenkitys 30 min, naama kuosiin ja jotain pikaista aamiaista. Pyöräilen töihin tai oikeastaan koulutuspaikalle erääseen konferenssitilaan. Työpäivä on poikkeava, aamupäivän olen ulkoisen toimijan koulutuksessa ja iltapäivän toimistolla. Kokonaiskesto reilut 8 tuntia. Oikeastaan olen töissä tarkalleen 16.50 saakka, sillä heti klo 17.00 alkaa eräs kokous, jonne pyöräilen viime minuutilla. Onneksi kokouspaikka on kotini suunnassa ja luvassa on vähän ruokatarjoilua, sillä muuten tästä tulisi vähän liian pitkä päivä. Olen kotona 18:30, jolloin ulkoilutan koiria n. 20 minuuttia (olemme sopineet miehen kanssa, että hän erikoispäivästäni johtuen käytti koirat pissillä aiemmin). Syön vähän lisää ja suuntaan autolla vielä kuntosalille pt-tapaamiseen, jonka sain ilmaiseksi ja halusin kokeilla. Tapaaminen oli melko turha, mutta käyn raskaan päivän päälle venyttelytunnilla rentoutumassa.
Tämän jälkeen huonon omantunnon kera vielä n. 45 minuutin lenkki koirien kanssa ja kello lähentelee 21.30 ennen kuin olen kotona aloittamassa iltarutiineja. Suihku, iltapala itselle ja koirille, hetki sohvalla ja unten maille.

Tiistaina on tavallisempi päivä. Herätys 6:45, aamurutiinit kuten eilen. Töissä normaali päivä, eli jonkin verran palavereja ja oman tiimin tukemista. Lounastauko kollegan kanssa on päivän rento hetki. Väännän hieman tilastomateriaalia esitettäväksi ja pohdin millä tavoin sen voin esittää tiimille. Pääsen lähtemään töistä 16.30. Kotiin päästyäni käyn koirien kanssa lenkillä n. 30 min ja kokkailen risottoa puolivalmiista aineista sekä laitan pyykit koneeseen ja siistin keittiön. Mies on illan kotona, joten jätän koirat ja miehen kotiin ja lähden salille ystävän kanssa. Tunnin jälkeen käyn vielä koirien kanssa 45 minuutin lenkin, on jo pimeää. Harmittaa, ettei pysty liikkumaan ja ulkoilemaan enempää koirien kanssa, mutta toisaalta nekään eivät enää tässä iässä joka päivä kaipaa kovin pitkiä lenkkejä.

Keskiviikoksi on taas sovittu miehen kanssa apu koirien hoitoon, sillä itselläni soi kello jo 4:45 ja lennän työmatkalle Helsinkiin. Käyn koirien kanssa pikaisen ulkoilun, hoidan ruoat ym. ja itseni kuntoon. Taksiin hyppään 5:40.  Työmatkapäivä on erityisen raskas, sillä flunssa on päättänyt iskeä kovasti päälle. Aamulla oli ihan hyvä olo pitkien yöunien jälkeen, mutta lentokoneen laskeutuessa korvat meinaavat räjähtää kivusta ja tapaamisissa on vaikea pysyä skarppina kun nenästä tulee yllätyshyökkäyksellä räkää ja en ehdi missään välissä napata särkylääkettä. Lounas syödään seisaaltaan kiireessä. Olen kotona kuitenkin jo 18.50, jolloin lämmitän eilistä ruokaa ja huolehdin koirien iltalenkin siten, että ollaan sängyssä jo klo 21.

Torstai taas tavallisempi päivä ja herään pitkien yöunien jälkeen ihan ok kunnossa. Aamu samanlainen kuin alkuviikosta. Töissä olen aika hyvin ajan tasalla sähköpostin ja tekemisteni kanssa, joten ehdin myös viedä pieniä muutoksia eteenpäin kohti tiimin tavoitteita. Tänään ehdimme ihan hyvin lounaalle kollegan kanssa, ja pystymme valitsemaan ravitsevaa terveellistä ruokaa. Pääsen ajoissa kotiin jo ennen puolta viittä ja nappaan kotimatkalla kaupasta eineslohilaatikkoa. Pakkaan koirat autoon ja suuntaamme metsälenkille. Rikon lakia ja annan koirien juosta vapaana. Ihanaa, lehdet ruskan sävyissä ja puolukoita mättäät pullollaan. Noin tunnin jälkeen olemme lähtöpisteessä autolla ja kotimatkalla pysähdyn kauppaan. Iltaa vietän sohvalla teetä juoden ja lakkaan kynnet kuntoon huomisia työpaikan juhlia varten. Nukkumaan n. 22.30.

Perjantaina on työpaikan asiakasjuhlat. Teen tavalliset aamuhommat ja pyöräilen töihin, mutta lähden sieltä jo 14.45 kampaajalle. Mies ystävällisesti hakee minut, ettei kampaus kärsisi pyöräilystä. Käyn kampaukseni kera kuitenkin tunnin lenkillä koirien kanssa ihanassa syysauringossa, ja kotiin päästyäni juon kahvia ja alan vimmatusti suihkun kautta laittamaan itseäni juhlakuntoon. Silitysrauta pilaa juhla-asun, joten on pakko valita kiireessä toinen mekko. Saan mieheltä kyydin myös juhlapaikalle. Juhlat ovat hillityt, eikä minulle jää asiakkaita viihdytettäväksi, joten lähden kotiin jo klo 23 taksilla. Pari tuntia viihdyn naapurissa ystävien luona, jossa mies ja koiratkin ovat iltaa viettämässä.

Lauantaina "toivun" juhlista ja otan aamun rauhallisesti: koirien lenkitys n. 9.30 ja rauhallista aamupalaa, blogitekstin kirjoittamista ja yhdistystöitä. Siivoilen myös vähän asuntoa ja lähden iltapäiväksi ystävän kanssa metsälenkille, jossa meneekin pari kolme tuntia. Kaupan kautta kotiin, helppoa ruokaa naamariin ja päikkäreille. Päikkärit keskeytyvät kun poikakaveri ystäväkööreineen saapuu paikalle, kello on noin 17. Viinilasillinen ja laittautumista illan rientoihin. Riennot tosin tarkoittavat tässä tapauksessa vain leffaa kavereiden kanssa :) Jälkikäteen rauhallisin merkein kohti kotia.

Sunnuntaina aamu, kuten kaikkina muinakin päivinä, alkaa koirien lenkityksellä ja aamiaisella. Fillaroin joogatunnille,  jonka jälkeen ystävän kanssa juttelua ja kaupan kautta kotiin ruokaa valmistamaan. Flunssa iskee päälle, joten koirien päivälenkille lähden käymään autolla kauempana puistossa. Lepäilen sohvalla maksimaalisen paljon....

Olipas ote pariin viime viikkoon! Miehen kanssa yhteistä aikaa ei oikein jää, ja eri elämänrytmit hankaloittavat sen järjestämistä. Eipä ihmekään tosin, että asunto ei aina ole viimeisen päälle siisti ja kiireessä tulee valittua joskus kalliimpia vaihtoehtoja. Sijoittamisen pohtimiselle ei ole jäänyt yhtään aikaa viime viikkoina. Siksi onkin hyvä, että säännölliset säästämisen ja sijoittamisen asiat on automatisoitu. Sen sijaan oikeastaan mielessä käy vain ratkaisuja, jotka voisivat helpottaa arkea. Olen miettinyt esim. sellaista asumista, että olisi koirille oma piha. Se tosin tarkoittaisi todennäköisesti, että työmatkoja ei enää voisi tehdä pyörällä.

Miltä päiväni kuulostavat sinusta? Itseäni hieman huolestuttaa, että esim. lasten hankkiminen tällaiseen arkeen olisi ihan mahdotonta. Mutta onhan monilla bisnesnaisilla lapsia.

Olen järkevöittänyt arkeani jo siten, että aamurutiinit teen nopeasti ja saan nukkua n. 15-30 minuuttia pidempään kuin ennen. Lisäksi syön lounaan joka päivä ulkona ja päivälliseksi on usein leipää/kananmunia/kasviksia. Ruoan laittoon käytän hyvin vähän aikaa. Viime syksynä myös kävin kaupassa vain kerran viikossa, nyt olen luopunut siitä systemaattisuudesta. 

9 kommenttia:

 1. Mitä se mies tykkäsi kun poikakaveri tuli lauantaina paikalle? ;)

  Ainakin sinulla on hyvin tuo liikuntapuoli hallussa, on hyötyliikunta, salit ja joogat ja koirat päälle. Muutenkin on kaikki hyvin ja tehokkaasti aikataulutettu...

  Meillä oli samanlainen tilanne aikoinaan ja kun lapset tulivat kuvaan, vaimo valitti eniten siitä ettei ehtinyt enää niin usein salille. Itse juoksin pitkin maailmaa firmaa kasvattamassa.

  Koiria meillä ei enää ole, vaikka välillä mieli tekisi. Nyt niille ehkä olisi paremmin aikaakin.

  Tuosta sinun aikataulustasi tuli mieleen että kannattaisiko joskus jättää "täysin tyhjiä" kohtia kalenteriin ja tehdä jotakin täysin impulsiivista tai "ei mitään"?

  Mukavaa työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kävit kommentoimassa! Olisi todellakin hyväksi, että arkeenkin mahtuisi ihan tyhjiä kohtia. Mutta vaikeammin toteutettu. Viime vuonna sovimme miehen kanssa, että vietämme yhteistä aikaa aina keskiviikkoiltaisin ja se jossain määrin myös toteutui.

   Poista
 2. Kiitos maininnasta :)

  Vähän liian aikataulutettua elämää omaan makuuni. Minä tarvitsen hetkiä jolloin ei ole ohjelmaa sillä silloin pystyy ajattelemaan kaikkein parhaiten. Vietämme myös paljon enemmän aikaa kumppanin kanssa, mutta kaipa se suhde voisi noinkin vähällä yhdessäololla pelata? Kaikkeen toki tottuu aikanaan.
  Suplasta voit kuunnella ilmaiseksi Antisäätäjä - fiksun ajankäyttäjän oppaan. Ehkä siitä olisi sinulle iloa.
  http://www.supla.fi/supla/3094722

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otinpa äänikirjan kuunteluun! Ihan mielenkiintoista.

   Poista
 3. Koirien lenkitys onnistuu lastenkin kanssa, ja joillakin paikkakunnilla voi lapsen jättää kuntosalille hoitoon treenin ajaksi.

  Meillä lapset jo kouluikäisiä ja harrastuksia paljon. Kuskataan kaiket illat ja viikonloput harkkoihin niitä ja siinä samalla tulee käytyä salilla. Ei kaivata "yhteistä aikaa" kun ollaan joka tapauksessa " yhdessä " lasten harrastusten myötä.

  Ei lasten tekemistä kannata liikaa suunnitella, antaa tulla vaan jos on tullakseen, kyllä ne tilanteet siinä suttaantuu😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet tainnut ennenkin kannustaa tässä aiheessa. Ja hyvä niin. Hienoa että teillä kaikki pelaa samassa tiimissä selkeästi :)

   Poista
  2. Niin olenkin😀 hitto jos lasten tekoa alkaa liikaa miettimään ei varmaan uskaltaisi yhtään tehdä.

   Poista
 4. ihan jees viikko. Pulloja kerätessä aika kuluu mukavasti. Tuntipalkaksi 2 euroa.

  VastaaPoista