torstai 4. elokuuta 2016

Satokauden edulliset eväät

Ajattelin vinkata satokauden edullisista kasviksista. Kävin yksi ilta palauttamassa pulloja kauppaan ja lottoamassa samalla. Pitkästä aikaa pyörähdin kiireettömästi ja ilman varsinaisia tarpeita kaupassa ja huomasin kotimaisen kesäkurpitsan olevan alle euron kilolta! Ostin 60 sentillä jättimäisen kesäkurpitsan ja ajattelin paistaa puolet siitä makkarasiivujen ja perunoiden kera pannulla.

Edullisia ja ihania ovat nyt myös kesäkaali, kevätsipuli, uudet perunat, avomaankurkut ja kaikki muutkin kotimaiset kasvikset. Kesällä tykkään "back to basics" kokkailusta, eli syön paljon perunaa, kananmunia ja kasviksia yksinkertaisesti vähän paistettuna tai keitettynä.

Koska en muuten juuri ikinä syö lihaa, löydettyäni jääkaapistani makkaraa paistoin sitä ihan hyvällä mielellä mukaan.

Kesäinen ruoka on siis todella edullista tai omalta kasvimaalta jopa lähes ilmaista, kunhan pitää järjen kädessä lihan syönnin ja drinksujen kanssa.

Enemmänkin kesän ruokailujen kuluja aiheutuu reissuista ja ulkona syömisistä, kun ei ehdi kotiin asti päivälliselle :). Täytyy myöntää, että ResQ ja raskaat työpaikkalounaat ovat olleet suosiossa kotikokkailua enemmän.

Jätskit kannattaa noutaa lähikaupasta kioskin sijaan, ja sielläkin euron hintainen vaihtoehto voi olla yhtä hyvä tai jopa parempi kuin kolmen euron.

Ja jos yhtään on mahdollisuutta/kykyä lähteä metsälle, niin marjat ja sienet pakkaseen vain! Marjoilla tienaamisesta kirjoitti Downshiftaus - elämän leppoistaminen -blogi.


P.Ohattakin jakoi edulliset syömisensä alle 3€:lla päivässä. Itsellä menee runsaasti enemmän, mutta ei sitä ilman jaksa.  Pelkkä lounasruokailu on yleensä jopa 9-10€. Syksyn mittaan varmaan siirryn pelkkään työpaikkaruokalaan tai eväisiin, vaikka ulkona syöminen onkin ihana tauko ja viihdyke työpäivässä. 

Jakakaas omat edulliset reseptinne tai ruokavinkkinne!

5 kommenttia:

  1. Nyt elellään vuoden parasta aikaa ruokajuttuja silmällä pitäen. Kotimaisten kasvisten sesonki on parhaimmillaan, mikä tarkoittaa tuoretta ja edullista pötyä pöytään! Punajuuret on omia syksyn lemppareita, joista voi puuhastella pihvejä, laatikoita, gratiinia... vielä kun tuikkaa vähäsen sinihomejuustoa sekaan niin ei paremmasta väliä :)

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään syödä puuroa suht paljon. Neljän hengen annos puuroa (5dl vettä, 2.5dl hiutaleita) ei maksa montaa senttiä ja yhdellä annoksella syö hyvin aamupalan sekä molemmat päivän välipalat. Siihen kun viskaa metsästä ilmaseks haettuja marjoja tai viinimarjoja niin on vitamiinitkin kohdallaan :)

    Sanchez tuossa mainitsikin punajuuret. Tykkään keittää punajuuria jauheliharuokien ja perunoiden kaveriksi, eivät maksa nekään montaakymmentä senttiä kappaleelta. Ainut miinuspuoli tulee turkasen pitkästä keittoajasta :D

    Salaattina yksi suosikeistani on porkkanaraaste & punajuuriraaste höystettynä tilkalla omenaviinietikkaa tai jotain hyvää balsamikoa. Joskus sekaan eksyy myös lantturaastetta, yms väriä tuomaan. Sisältää reilusti potassiumia ja kaikkea muuta hyvää mitä raskaiden salireenien kurittama kroppa tarttee :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. tuo linkki Downshiftaus-blogiin vie sen etusivulle. Olikohan tarkoituksena siihen vai suoraan kyseiseen marja-aiheiseen kirjoitukseen?

      Ja kuvailemasi makkara&peruna&kesäkurpitsapaistos taitaa mennä kokeiluun heti ensi viikolla kun palkkapäivää kiivaasti odottelen rahattomana. Kiitos vinkistä!

      Poista
  3. "..lottoamassa samalla"
    !!!! Varmimmat osingot saat jättämällä kyseisen humpuukin pois...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perustelisitko vähän tätä? :) Toki jos sijoittaisin lottorahat osinkoa maksaviin osakkeisiin. Lottoan kuitenkin sen verran harvoin, ettei niiden hinnalla saa osakkeita juurikaan ostettua. KAtsohan myös seuraava kirjoitukseni aiheesta.

      Poista