lauantai 17. syyskuuta 2016

Ikeakeikkaa pukkaa

Ylimääräisen rahanmenon varoitus!

Mainitsin aiemmin, että varasin ajan hieronta/manipulaatiohoitoon urheilun kipeyttämien vammojen vuoksi. Kävi ilmi, että selkäni on liikunnasta huolimatta todella todella jäykässä kunnossa ja kipeytyminen on monen asian summa. Hieroja sitten kysyi, että minkälainen sänky minulla on. Tajusin, että ihan karsea! Kotona tarkistin, että varsinkin oma puoleni patjasta oli suorastaan kuopalla, ja muutenkin kyseessä oli käytettynä ostettu todella vanha runkopatja ja pelkkä petari sen päällä. Eipä ihme, että vähän jäykkä olo on juu...

Ehkä säästäminen sängyn laadusta ei ole kaikkein paras idea...?Tuumasta toimeen ja rakkaalle miehelle ilmoitus, että sänky menee vaihtoon. Hänpä otti tuotetutkimusvastuun ja päätti, että Ikean reissu on edessä. Lähdimme ostamaan vaahtomuovi- tai lateksipatjaa, mutta tulimme kotiin eri kovuusluokan pussijousipatjojen ja yhteisen petarin kanssa.

Nyt jännityksellä odotan, mitä uusi sänky tekee selälle ja tuntuuko hintansa arvoiselta. Paras vaikutus varmaan tulee ajan myötä ja myyjäkin vakuutteli, että 5-6 viikkoa pitää testata ennen kuin voi sanoa onko kovuusluokka oikea. Ikean myyjältä sai kyllä hyviä neuvoja ja palvelua ja on ihan turvaa tuova ajatus, että patjan voi vaihtaa halutessaan 90 päivän sisällä ostohetkestä. Lisäksi patjoilla on 25 vuoden takuu, mutta en tiedä mitä kaikkea se kattaa. Olin sikäli tyytyväinen Ikean palveluun ja valikoimaan, että asiat sai kerralla kuntoon ja patjoihin pääsi kunnolla tutustumaan. Olisi runkopatjan saanut muualtakin kotiin kuljetettuna suunnilleen samaan hintaan, mutta sängyn runkoa ja patjoja kyllä ei. Lisäksi Ikean hintataso on muutenkin ihan mainio.

Ikeasta tarttui sängynrungon ja patjojen lisäksi myös rahi olohuoneeseen ja jotain pientä tilpehööriä.
Vuokrattu peräkärry ei tullut läheskään täyteen, mutta kämppä on tällä hetkellä kuin tornadon jäljiltä, vaikka sänky onkin kasattu jo :)

Itteni kuntoon hoitamiseen menikin nyt sitten "vähän" enemmän rahaa kuin olin arvioinut. Hieronta eka kerta oli 55€ ja toinen tulossa, sängyt ja kaikki + peräkärryn vuokra yht. n. 700€ josta minä maksan suurimman osan.

Säästöaste tässä kuussa ei tule pilviä hipomaan, mutta tällä investoinnilla toivottavasti mennään ainakin 5 -10 vuotta. On pakko yrittää kiristellä budjettia loppukuussa, jotta jotain edes jää säästöön.


4 kommenttia:

 1. Täällä noin neljän vuoden kokemus ikean sängystä ja patjoista. Hintaa taisi tulla aikoinaan noin 850€, mutta tyytyväisiä olemme. Kävimme kokeilemassa erilaisia patjoja kahteen kertaan ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Ostos on ollut kannattava ja selkä kiittänyt.

  tp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että on ollut hyvä ostos! Mies täällä vielä hieman epäröi omaa patjaansa, ehkä joudutaan se vaihtamaan.

   Poista
 2. Me tehtiin sama temppu alkuvuodesta ja tyytyväisiä ollaan. Meillä vielä yhtenä syynä oli vaihtaa kapeampaan, jotta saataisiin pieni huone tuntumaan isommalta. Hetken kirpaisi vajaa tonni, joka siihen meni. Nyt vain nautin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, no hyvä kuulla että toimii ja mahdollisesti pitempäänkin :)

   Onhan se iso ostos, mutta toisaalta niin oleellinen.

   Poista