perjantai 16. syyskuuta 2016

Voisinko olla avuksi ylivelkaantuneille lukijoille?

Halusin kirjoittaa hieman yhdestä osatekijästä, joka on vaikuttanut kiinnostukseeni oman talouden "haltuun ottamisesta". En tiedä olenko koskaan maininnut, mutta olen tehnyt töitä velkaongelmien parissa. Joten tiedän jotain siitä, minkälaisia taloustilanteita ihmisillä oikeasti on. Se oli todella mielenkiintoista aikaa ja toisaalta niin hullu maailma verrattuna nykyiseen työhöni rahoitusalalla. Joka kymmenennellä suunnilleen on maksuhäiriömerkintä. Ulosotossa on satoja tuhansia suomalaisia. Vippejä/kulutusluottoja voi olla kymmenien tuhansien edestä, kun korot ovat hetken aikaa rullanneet. On selvää, että osalla ylivelkaantuneista voi olla omaisuuttakin, mutta suurimmalla osalla ei ole.

Haluaisinkin tuoda esille, että ylivelkaantumista todellakin tapahtuu ja velkaantuneita ihmisiä on ympärillämme valtavasti. Maailma on niin eri ylivelkaantuneelle kuin säästämisestä vapaaehtoisesti kiinnostuneelle ihmisellä. Talousblogien kirjoittajillakin on velkaa, mutta se on harkittua, hallittua ja usein sitä on aika hillityissä määrin. Sen sijaan hallitsematon velkaantuminen ja korkean koron lainatuotteet ajavat ihmisiä usein ongelmiin. Ulkoiset puitteet voivat olla kunnossa, mutta taakka painaa harteilla.

En tiedä lukevatko ylivelkaantuneet ihmiset näitä blogeja, mutta jos yksikin lukee:

Et ole yksin asian kanssa ja todennäköisesti voit muuttaa kurssia milloin tahansa parempaan!

Voisinko siis olla avuksi tai tueksi? Jätä kommentti niin selvitellään asiaa. Voidaan puida myös sähköpostitse asiaa. Apua tarjolla!!! Ja huomatkaa, että näissä talousblogeissa harrastettu säästäminen on samaa säästämistä mitä on velkojen pois maksaminenkin. Pikku hiljaa se summa vaan muuttuu negatiivisesta positiiviseksi.


1 kommentti:

  1. Hei tämä on mahtavaa aloitus sinulta. Arvostan. Aiheeseen liittyen, julkaisin juuri verkkovalmennuksen EROONVELOISTA! www.eroonveloista.fi ja sen tiimoilta pohdin jos voisimme tehdä yhteistyötä :) Tällainen matalan kynnyksen kotoa tehtävä kurssi voisi tuoda vertaistukea ja tsemppiä ja myös konkreettisia ohjeita heille, jotka vasta heräävät omaan tilanteeseen. lapsetjaraha@gmail.com

    VastaaPoista