perjantai 30. syyskuuta 2016

Ei sittenkään niin huono kuukausi!

Syyskuussa oli kova tarve ostaa kaikenlaista ja podin pahaa ahdistusta siitä. Palkkakin oli koulutusvapaiden takia tavallista pienempi. Kääräisin tuossa sitten luvut ulos excelistä, eikä ne nyt niin pahalta näyttäneetkään kuin olin kuvitellut.

Syyskuussa en matkustanut, en tankannut autoa eikä osunut mitään isoja laskuja. Kohtaloko auttoi vai mikä, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ruokakauppojen ja ravintoloiden osuuskin oli hyvin hyvin hillitty, alle 200€ (ei sisällä työpaikkaruokailua) kun edellisessä kuussa muistaakseni yli neljä sataa!!

Sen sijaan:
-Ostin mehupuristimen 49,90€
-Kävin pari kertaa hierojalla ja sain selän kuntoon 85€
-Ostimme Ikeasta sängyn n. 550€ minun osalta (maksoin yli puolet kokonaisuudesta)
-Ostin käytettyjä vaatteita ja kenkiä yhteensä 90€
-Ostin uudet mustat housut ja alushousuja KappAhlista (siellä oli ale 25% housuista) yht. 50€
-Uuteen harrastukseen sijoitin 50€ (4 kertakäyntiä)

Mitä en jotenkin pysty hyväksymään tai laskemaan tähän mukaan:
-Ostin kosmetiikkaa 200€:lla. Siis ihonhoitotuotteita. En laskenut tätä mukaan varsinaisesti, koska maksoin tämän säästötilin puolelta.... Yksinkertaisesti ahdistus mun ihon kunnosta iski tosi pahana, ja näin vaihtoehtoina tasan tarkkaan ihotautilääkärin vastaanoton tai kosmetologikäynnin ja tuotteiden ostamisen. Ajattelin sitten säästää sillä tavalla, että tutkin itse netistä tuotteet ja skippaan sen kosmetologin. Katsotaan kuinka homma nyt lähtee etenemään näillä tuotteilla. Olen valokuvannut ihoa monta päivää ja jatkan seurantaa nyt kun käytän näitä uusia tuotteita. Hyvältä vaikuttaa tähän saakka, muutosta on mielestäni tullut heti.

Osa ikeareissun luottolaskusta menee vasta lokakuun palkasta, joten sitä ei ole ihan täydellisenä laskelmissani mukana. Mutta ihan hyvä vähän tasata ostoja ensi kuulle, silloin kun on parempi palkkakin tulossa.

Säästöprosentti olisi ilman kosmetiikkaa 30% ja sen kanssa n. 18%. Ei nyt aivan paska siis lopulta kuitenkaan.

Vielä on kuitenkin pari viikkoa seuraavaan palkkapäivään asti, joten kulutusjuhlille on tultava stoppi. Nyt tuli hankittua kaikki sellaiset ostokset, joita olin pantannut pitkään ja suurimpana toki tuo sänky, jonka käytöstä saamme nauttia toivottavasti yli 5 vuotta.

6 kommenttia:

 1. Hyvä sänky on aina hyvä sijoitus =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä, on niin ihana mennä omaan mahtavaan sänkyyn nukkumaan ja herätä virkeänä, selkä kunnossa.

   Poista
 2. Omallakin ostoslistalla on ollut uusi sänky jo pitkän aikaa (tyyliin ainakin kolme vuotta), mutta en ole suoraan sanottuna uskaltanut tehdä ostopäätöstä, koska pelkään hutiostosta. Tuntuu etten osaa tässä kohtaa yhtään vertailla eri vaihtoehtoja tai hinta-laatu -suhteita. Vaikka järjellä ajateltuna varmaankin mikä tahansa uusi punkka olisi parempi kuin tuo kohta 15v vanha, 120cm jenkkisänky, joka oli aikanaan tuoteryhmänsä halvin vaihtoehto :D
  Ihonhoitotuotteet on omallakin kohdalla joskus ollut taloudellinen kompastuskivi, koska naama muistuttaa hetkittäin salamipitsaa kahdella hernekeitolla. Siksipä erinäiset kosmetiikkayhtiöiden mainoslauseet uppoavat tavallista helpommin meikämandoliiniin.. Hienoa olla tälläinen luonnonkaunis - vähän kuin hirvi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikeassa on 90 päivän palautusoikeus tai siis vaihto-oikeus, eli voi vaihtaa patjaa kokonaan erilaiseen tai eri kovuusluokkaan. Mieheni tällä hetkellä vielä pohtii jos vaihtaa kovan patjansa mun hankkimaan puolipehmeään. Eli sitä voi kyllä suositella siinä mielessä :).

   Mä panostin nyt kalliiseen luonnonkosmetiikkasarjaan, jonka sivuilta löytyi omalle ihotyypilleni hyvät hoito-ohjesuunnitelmat. Joo, oon kyllä niin kateellinen kavereille, jotka näyttää naturellina siltä, että niillä olis täydellinen meikkipohja.

   Poista
  2. Noista Ikean patjoista on tullut luettua niin monta hyvää kommenttia, että pakko varmaan lähteä kartoittamaan heidän tarjontaansa ihan tosimielellä. Mitähän muuten siellä tehdään niille parikin kuukautta käytetyille patjoille, joita tulee vaihtoon?

   Mulle luonnonkosmetiikka on melko vierasta, ennen käytin lähinnä selektiivisiä (lue: kalliita) ihonhoitotuotteita, kunnes kerran tajusin että hinta ei ole tae laadusta. Perehdyin aiheeseen pikkusen pintaa syvemmältä, ja niin jäi Biothermit, Clarinsit, Cliniquet ym. kauppaan. Nykyään lemppariputsari on kookosöljy ja siihen perään Natusanin vauvoille tarkoitettu pesuvaahto, ja kasvorasvat on Lidlistä (hintaa n. 3,50e), just niitä mitä parhaillaan ylistetään siellä sun täällä, ja jotka voittaa millon mitäkin sokkotestejä. Myös Rainbown vauvojen sinkkivoide on hyvä (ja halpa), jos kestää rumaa purkkia kylppärin kaapissa! :D

   Poista
  3. En tiedä noista patjoista, pitääpä kysyä seuraavalla kerralla tai jos mies käy vaihtamassa.
   Joo eipä hinta missään nimessä ole monestikaan muuta, kuin brändäyskeino kosmetiikassa. Sinkin hyödyistä iholle olen kuullut, mutta en ole vielä noihin sinkkituotteisiin törmännyt. Tilaamani sarja oli nyt siis Dr. Hauschkaa, koska se on kiehtonut minua jo pitkään ja hoito-ohjeet miellyttävät. Toki jakaa paljon mielipiteitä, osa ei pidä ollenkaan.

   Poista