lauantai 14. tammikuuta 2017

Vinkit 2017 budjettireissuille

Vuosi on lähtenyt käyntiin pohtiessa, priorisoisiko tänä vuonna matkustelua vai pihistelyä. Unelmissani olisin pitempään vapaalla, esim. jossain Aasian lämmössä joogaretriittikeskuksessa. Tai kotimaassa jossain vaikka maatilamajoituksessa työtä vastaan J.. Idyllisiä ajatuksia, eikö?
Tavallaan nyt olisi rahaa buukata joku reissu, mutta koska työtilanne on niin epävarma loppuvuodelle, niin en ole uskaltanut. Toisaalta, jos vain päättäisi jotain, niin sitten tulisi lähdettyä. Ja tuskinpa viikon tai parin matkasta tulisi työnantajalle minkään valtakunnan este.

Puolalainen pikkukaupunki kesäkuussa

Qatar Airlinesin alennuskampanjasta ovat muutkin bloggaajat (Eläkkeellä Thaimaahan) kirjoittaneet. Itselleni Aasiakin on toistaiseksi valloittamatonta maaperää ja sieltä Thaimaa, Indonesia ja Intiakin (lähinnä Goa tai Mysore) kiinnostavat. En ole koskaan käynyt edes Italiassa tai Ranskassa, enkä Amerikassa. Tietyissä piireissä tuntuu, että oma maailmankokemus jää vajavaiseksi, kun ei ole kokemusta noista paikoista. Ja voih, kuinka kauan olenkaan haaveillut Costa Ricalla käymisestä…

Kotimaan matkailussa tänä vuonna tulen todennäköisesti hyödyntämään ns. ”Bleisure”-matkoja (business+pleasure), jollaisella olen tälläkin hetkellä (kirjoitan hotellin sängystä kuin mikäkin Carrie Bradshaw). Oman duunin puitteissa ei reissaamista tule, mutta olen mukana järjestötoiminnassa, jonka kautta voin yhdistää hommat sekä ystävien tapaamisen. Lennot tai junaliput maksavat kuitenkin sen 100-200 € per keikka, niin omasta pussista ei mielellään maksa.  

Nyt kun ei mitään yksittäistä matkahaavetta tai johtotähteä tule mieleen, niin varmaan jään itse hautomaan asiaa toistaiseksi. Kokosin tähän vähän vinkkejä teille lukijoille, miten suunnitella edullisia ja hauskoja matkoja.

1.     Jokaisen ulkomaanmatkan edellytyksenä on kunnollinen hyväksytty matkustusasiakirja, eli useimmiten luonnollisesti Passi. ePassikuva-sivustolla on vinkit passikuvien ottamiseen itse ja mahdollisuus palveluvertailuun, jos päättää käydä valokuvaamossa. Passin saa nykyään noutaa R-kioskilta, joten jos sormenjälkensä on jo kerran antanut, ei käsittääkseni käyntiä poliisilaitoksella tarvita.
2.     Tutustu mahdollisuuksiin, joissa voit yhdistää työnteon ja huvin. Esimerkiksi Australiassa pystyy aika hyvin tekemään hanttihommia Work & Travel –viisumilla. Tutkailin itse viinitiloille työhön pääsyn mahdollisuuksia, ja niitä löytyy Workaway-palvelun kautta myös ympäri maailman. Kotimaassakin kannattaa rohkeasti kysellä näitä mahdollisuuksia. Tiedän ainakin osalla joogaretriiteistä olevan mahdollisuus olla ilmaiseksi tai puoleen hintaan omasta työpanoksesta riippuen.
3.     Tartu tarjouksiin! Lentomatkoissa Euroopan sisällä ei nyt ole palvelulla niin väliä, ja kaukolennoilla hinta on tosi iso osa koko matkan kustannuksista.

4.     Lomaile sesongin ulkopuolella. Thaimaassa käsittääkseni sadekausi on pieni päivittäinen riesa, mutta hotellit ja lennot saa halvemmalla. Keski-Euroopassa taas turistisesonki ei ole vielä käynnistynyt touko-kesäkuussa, mutta suomalaiseen makuun lämpöasteet ovat jo miellyttävällä tasolla. Marraskuu on loistohetki sekä Lapin että kaikelle muullekin matkailulle. Mökit ovat tosi halpoja laskettelukeskusten läheisyydessä.
5. AirBnb-majoituksia kannattaa kokeilla. Omankin kotitalon ylimääräinen tila kannattaa laittaa tarjolle, niin saa toimia kotimaan matkailun edistäjänä ja tienaa samalla rahoja vaikkapa oman talon kunnostukseen. 

Mukavaa viikonloppua ja haaveilkaas auringosta :) 

8 kommenttia:

 1. Ja lisäyksenä Bank Norwegian Visa jolla voi kerätä lentopisteitä tekemällä ostoksia =D

  VastaaPoista
 2. Kun on kaukomatkoja hyvällä tarjouksella tarjolla niin niihin kannattaa tarttua.

  VastaaPoista
 3. Tuosta uudesta passikäytännöstä en tiennytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mielestäni jo jonkin aikaa ollut näin, tosin en tiennyt että itse otettuja kuvia saisi käyttää.

   Poista
  2. Itse otetut kuvat on ok, joskus aikanaan otettu itse USA:n viisumia varten ja hyvin meni läpi. verkkokauppa.comista saa myös passikuvia halvalla, 1€ per henkilö arkisin.

   Poista
 4. Mikäli vain lomapäivät saa työnantajan kanssa lyötyä lukkoon, niin nyt lentomatkaajia hemmotellaan Qatarin Travel Festivalilla ja Finnairin matkamessutarjouksetkin taitavat olla vielä voimassa.

  Olen viime vuodet matkannut Thaimaahan aina sesongin ulkopuolella ja tosiaan sadekautta ei kannata turhaan pelätä. Sadekuurot voivat olla tosi voimakkaita, mutta yleensä lyhytkestoisia. Ei siis verrattavissa mitenkään Suomen syksyyn, kun vettä sataa viikon putkeen. :)

  Kuumuus ja kosteus voi tehdä kyllä olosta tukalaa, mutta mikäli suuntaa meren rannalle tai vuoristoon, niin siitäkään ei ole haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä taitaa kolme päivää tarjoukset olla.. Äääh :P

   Poista