keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Mistä oikeasti salaa haaveilen? Materialisti-mimmin paljastukset

Vaikka tämän blogin tarkoitus on käsitellä säästämiseen ja sijoittamiseen liittyviä haaveita, on tunnustettava yksi asia. Edellä mainitut aiheet ovat lopulta vain välineitä ja työkaluja. Vaikka on mielenkiintoista tutkia, pohtia ja blogata oman talouden hallinnasta, säästämisestä ja sijoittamisesta, ovat päiväuneni jotain ihan muuta.

Lapselliset unelmani ovat osittain erittäin materialistisia, ja ne ovat peräisin jostain lukioajoilta. En ole oikein löytänyt mitään unelmoitavaa nyt aikuisena, mikä on tavallaan aika lannistavaakin. En haaveile tällä hetkellä mistään. Ei ole mitään kantavaa tausta-ajatusta tulevaisuudesta. Eikä niin innostavia asioita, ettei malta mennä nukkumaan tai jaksa odottaa heräämistä. Sellaista kaipaisin. Käsittelenkin nyt näitä vanhoja toteuttamattomia unelmiani.


 • Haluaisin, että minulla olisi vakkariaika kauneussalongissa tai day spassa, jossa huollettaisiin ulkonäkö viikoittain kuntoon ja näyttäisin aina huolitellulta ja hiton hyvältä :)
 • Haluaisin ajaa jotain aivan järjetöntä maasturia. Mielellään jotain tosi old schoolia: Defender tai Pajero tai vastaava.
 • Edellä mainitusta ajoneuvosta laskeutuisi kanssani aina kasa koiria kulkiessani jossain landella.
 • Voisin länkkärihattu päässä ratsastaa hevosilla pitkin laidunmaita kuten upeissa australialaissarjoissa.
 • Sijoitusasuntobisnes sille tasolle, että voisin elää organisoimalla remontteja, vuokrausta ja myyntiä.
 • Oma menestyvä kivijalkaputiikki jossain kaupungissa (mitähän siellä sit myytäis? :)) Oikein sellainen kaupungin kiintopiste, joka pysyy vuodesta toiseen ja josta muodostuu suorastaan käsite.
 • Toisaalta näen itseni myös toimitusjohtajan tai vastaavan johtajan roolissa, hallitusammattilaisena tms...
 • Puhuisin oikeasti sujuvasti kaikkia niitä kieliä, joita nyt osaan jotenkin. 
 • Kansainväliset poliittiset tehtävät.
Onko edellä mainittuja sitten mahdollista toteuttaa? Hassua kyllä, useimmat edellä listaamistani asioista itse asiassa olisi mahdollista toteuttaa, joskaan ei kaikkia ehkä yhdessä elämässä. Ja kun on omasta lompakosta kyse, en raaski esim. tuota maasturihaavetta tällä hetkellä toteuttaa. Eikä taloudellisesti ole mitään järkeä. Mutta kumpi aina voittaa - järki vai tunteet? :)

Hyvä huomata myös sekin, että kaikki mitä teen nyt, kyllä jollain tavalla luo pohjaa näitäkin unelmia kohti. Jos vain saisin kirkastettua ja päivitettyä unelmiani, voisin tehdä ehkä enemmänkin töitä niitä saavuttaakseni. Unelmien miettiminen toi itseni ainakin todella hyvälle tuulelle, joten unelmoikaa!! Se konkretisoi tämän säästämishomman.

Mikä on teidän järjettömin unelmanne ja oletteko toteuttaneet sitä? Auttaisiko säästäminen sen saavuttamisessa?

7 kommenttia:

 1. Joskus hyvin nuorena minulla oli toive että olisin niin rikas, että voisin käydä usein syömässä hampurilaisia. Ja katsos, tämä unelma toteutui jo kauan sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisen unelma voi olla toisen kauhistus ja joskus unelmista todellakin tulee arkipäivää :) Toivottavasti nautit edelleen unelmasi toteuttamisesta.

   Poista
 2. Pienten lasten äitinä järjettömin unelmani lienee on irtisanoa itseni hyväpalkkaisesta virasta ja lähteä opiskelemaan jotakin ihan muuta? Jos saisin valita ihan mitä tahansa, ala olisi luovaa, mutta sellainenhan ei elätä, joten järkeni hautaa sen samantien. Mutta jos saisin/ USKALTAISIN tehdä jotakin "hullua" tämä olisi se unelma.

  Pakko kommentoida tähän, että itselläni oli joskus samanlainen ongelma kuin sinulla. Itselläni taisi 3-kympin kriisi alkaa 27-vuotiaana ja paljon tuli mietittyä mitä haluan tehdä "isona". Jos olet blogiani lukenut, siellä on eka kirjoitus (ja taisi olla seuraavakin) avioerosta. Pistin elämän ihan kokonaan uusiksi avioeron myötä. Yksi unelmani eron jälkeen oli päästä matkustamaan ulkomaille edes kerran vuodessa. 10 vuoteen en lasteni isän kanssa käynyt missään, mutta eron jälkeen säästin 50€/kk matkailua varten. Tämä reissu on joka vuoden kohokohta. Asia, jota nykyisen aviomieheni kanssa odotetaan aina edellisen reissun päätyttyä. Vuosi melkein menee arpoessa minne seuraavaksi lähdetään ja sitten kun hotellit ja lennot on varattu, loppu aika menee lomaa odottaessa. Pieni juttu, mutta meille uusperheen vanhempina valtava :D Laatuaikaa ihan kahdestaan... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Hullu" unelmasi on tullut monelle suomalaiselle viime vuosina toteutettua, kun on ollut esimerkiksi yt-neuvottelujen jälkeen pakko. Ei sitä tiedä milloin tilaisuus tulee, joten pidä ajatus muhimassa ja tartu kun tilaisuus iskee :) Pitääpä tutustua blogiisi.

   Poista
 3. Itse koin omien unelmieni kanssa ahaa-elämyksen vuosi sitten: voin alkaa tehdä arjessani pieniä juttuja, jotka auttavat saavuttamaan unelmani. Sinunkin haaveillesi voi alkaa tehdä jotain jo nyt. Lue päivittäin kirjoja kielellä, jota haluat oppia, käy haaveilemasi auton koeajolla, hanki koira, opettele ratsastamaan (tai jos jo osaat, ratsasta enemmän), panosta opiskeluun ja työntekoon... :)

  VastaaPoista
 4. Itse haaveilen Bondin kellosta, Omega Seamasteristä. En vain tiedä tulenko ikinä olemaan niin rikas että raskin laittaa tuhansia euroja yhteen kelloon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisiko tämä kello olla joskus palkinto jonkun projektin loppuun saattamiselle tai haluaisitko kerätä varoja sitä varten pikku hiljaa? Toisaalta moni unelma on sellainen, ettei sitä edes halua toteuttaa, vaan enemmän arvoa on itse unelmoinnilla :)

   Poista